“Vanilje-æg” med karamel hjerte

Marcipan, hvid chokolade og karamel med et hint af frisk citron – fini! Mere skal der ikke til for at skabe et lækkert, hjemmelavet påskeæg, som vil stråle på påskebordet. Den friske citron giver den fede karamel et godt modspil og er en pragtfuld kombination, og den hvide chokolade fuldender smagen. Citron essensen fra Nielsen Massey er viiiirkelig et super godt produkt i denne sammenhæng, da den er så intens. Og så har vi tilføjet korn af en vaniljestang til den hvide chokolade, for et smukt visuelt præg – Voila!

Det er et rigtig hyggeligt projekt at lave påskeæg f.eks. med børn i påskeferien, og muligheden for at hver enkelt kan være med til at sætte sit eget præg på sit æg, gør det lige lidt sjovere, når man bagefter skal hygge sig med at smage dem 🙂

DSC_0673

Til 16 Stk. Påskeæg                                                                            

480 g marcipan

1 dåse kondenseret mælk

1/2 tsk. citron essens per 150g. karamel

350-400 g. ægte hvid chokolade af god kvalitet, f. eks. Callebaut (Der vil være en del chokolade til overs som kan genbruges, men temperering kræver en del chokolade)

1 bourbon vaniljestang

lidt flormelis

Kog først dåsen med den kondenserede mælk i 3 timer, og køl den af. Når vi koger kondenseret mælk koger vi den gerne dagen i forvejen, så er den helt kølet af henover natten og dejlig nem at gå til. Vej 150 g. af den kogte karamel af i en skål og tilsæt her 1/2 tsk. citron essens; vær opmærksom på, at citron essensen fra Nielsen Massey er kraftig, så vær præcis med målet og smag til. Stil nu skålen et par timer i fryseren, så den bliver fast i konsistensen.

Imens deles stykker af marcipan til æg, vi har brugt 30 g. marcipan per æg. Tril dem og form dem til påskeæg. Når karamellen er blevet fast i formen og ikke længere flyder, er den klar til at fylde i marcipan æggene. Skær æggene over på midten og tryk en fordybning med en finger både i bund og top. Læg herefter en klat karamel på bunden, og læg toppen over; lad gerne toppen være lidt større, så den går ud over kanten på bunden, og tryk marcipanen sammen. De skal være helt lukkede, så der ikke smutter karamel ud.

Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud  og mos massen med lidt flormelis. Temperer chokoladen, tilføj vaniljekornene og rør godt rundt så kornene fordeler sig flot i chokoladen. Temperering af især hvid chokolade kan være lidt udfordrende, og i vores udgave på disse billeder steg temperaturen en enkelt grad over, hvilket gør at den ikke er helt så blank, som den kunne være. Men, men – fine blev de alligevel, og det er også ganske hyggeligt, når det ser lidt hjemmelavet ud.

Se evt. denne fremgangsmåde for temperering af chokolade: http://www.metteblomsterberg.dk/tips-tricks/temperering-af-chokolade

IMG_0612

Tril marcipanæggene i chokoladen og læg dem på en tyndmasket rist, så de kan dryppe af. Lad dem dog ikke sidde for længe, da chokoladen da vil gro fast til risten, og de så vil være svære at få af. Hvis tempereringen er lykkedes, vil de tørre ret hurtigt op, og de vil ret hurtigt kunne flyttes.

Opbevar påskeæggene i en lufttæt beholder i køleskabet indtil de skal nydes.

God Påske!

 

 

 

 

 

 

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.