Fragilité

Fragilité er en rigtig lækkerbisken af en kage. Den er supernem at lave. Den passer perfekt til en festlig lejlighed, og den er klassisk til nytårets dessert.

Den består af marengs nøddebunde lagt sammen med en nougat-kaffe-smørcreme, – og det er i sig selv en ret lækker kombination. Men hos God Vanilje stopper vi jo ikke der, – i vores udgave af den klassiske fragilité skal der naturligvis tilføjes en lækker Raiatea vaniljestang i cremen. Og den kombination af kaffe, nougat og Tahitivanilje er simpelthen et match made in heaven!

I vores udgave bruger vi hasselnødder i bundene, som vi synes matcher nougatcremen perfekt.

Vi er fuldstændig forelsket i den lækre fragilité kage, og vil man lave blot én kage i sit liv, så anbefaler vi, at det bliver denne!

DSC_0128 (1)

6 – 8 personer

Ingredienser

Fragilitébund:                                                     

230g. hasselnødder

6 pasteuriserede æggehvider

1½ knivspids salt

300g. sukker

Mokkasmør:

1,2 dl stærk espresso

150g. blødt smør

150g. blød nougat

180g. flormelis

6 pasteuriserede æggeblommer

1 Raiatea stang

+ flormelis til drys på toppen

Fragilitébund:

Hak hasselnødderne til groft mel i en blender eller minihakker.

Pisk æggehvider og salt luftigt med en el pisker. Tilsæt sukker lidt ad gangen. Pisk videre til du har en stiv marengsmasse. Vend hasselnøddemelet i med en dejskraber.

Tænd ovnen på 175 grader varmluft, og læg bagepapir på bagepladerne. Del marengsmassen i to lige store portioner og smør dem ud på hver sin bageplade til en firkant på 30 x 20 cm. Bag marengsbundene gyldne i ovnen i Ca. 15 minutter. Afkøl bundende helt.

Mokkasmørcreme:

Bryg den stærke espresso og lad den køle helt af. Flæk vaniljestangen på langs, skrab de lækre korn ud og mix dem med lidt af flormelissen. Pisk smør, nougat, vanilje og resten af flormelissen sammen med en el pisker til det har en ensartet konsistens. Pisk æggeblommerne i en af gangen. Rør til sidst kaffen i lidt ad gangen og pisk i 1 minut.

Halvér fragilitébundene, så du får 4 bunde, der hver måler 15 x 20 cm. Læg de 4 bunde sammen med mokkasmørcreme imellem hvert lag. Sæt kagen i fryseren i mindst 1 time, eller lav den gerne flere dage i forvejen og hav den liggende i fryseren.

Servering:

Skær den frosne kage ud i firkanter eller som du ønsker det, og drys flormelis igennem en si i et godt lag ud over stykkerne. Kagen er bedst hvis den bliver skåret ud og serveret med det samme; efter blot 5 minutter er cremen tøet op og kagen vil være dejlig kølig og helt perfekt!

Tip:

Kagestykkerne kan skæres ud i præcis den form og størrelse, som man ønsker – her har vi som et eksempel skåret den ud i hapsere, så de nærmest er en slags petit four.

DSC_0145 (1)

Enjoy!

 

 

 

 

 

 

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.