Marcipankugler med orange og vanilje

Der er ganske få ingredienser i disse lækre julekugler, de er super nemme at lave og så smager de bare fantastisk godt – en rigtig lækker julegodte!

Orangeekstrakten består af naturlig olie udvundet af appelsiner. Den er meget ren og autentisk i smag og duft, og meget langt fra kunstig fremstillet orange essenser. Ekstrakten er tilsat alkohol, og det gør den super velegnet til julekonfekt.

DSC_2044

Til ca. 20 små kugler 

200 gram marcipan

4 tsk orangeekstrakt

1 tsk vaniljepulver

Ca. 300 gram god chokolade f.eks. Callebaut 54,5%. Overskydende chokolade kan evt. bruges til en kop god varm chokolade se opskriften her

pynt efter eget valg, her har vi brugt lidt guldstøv

 

Fremgangsmåde

Ælt marcipan med vaniljepulver og orangeekstrakt. Tilsæt 1 tsk ekstrakt af gangen, så marcipanen stille og roligt optager væsken. Lav kugler af marcipanen i ønsket størrelse og sæt dem på køl i en lukket beholder indtil de skal dyppes i chokoladen.

Smelt chokoladen i en chokoladesmelter eller temperer chokoladen. Vælges den sidste løsning, så opnåes flotte blanke kugler med et sprødt knæk. Se evt. Mette Blomsterbergs fine video omkring chokolade temperering her

Så skal kuglerne overtrækkes. Her har vi stukket tandstikkere (smagsløse) i kuglerne, så er de nemme at dyppe i chokoladen. Herefter har vi sat dem i en klump marcipan, mens chokoladen størkner. Når de er tørre tages pinden tages ud, og hullet pensles med lidt chokolade.

God fornøjelse og Glædelig Jul!

DSC_2021

DSC_2062

Pictures by: God Vanilje ©

 

 

 

 

 

 

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.